על פי סטטיסטיקות עדכניות של מכוני הבריאות בישראל, כ-75% מהילדים בישראל יסבלו מדלקת אוזניים לפחות פעם אחת עד גיל 3. צרת רבים היא אמנם רק חצי נחמה, אך אנחנו יכולים להבטיח לכם שיש דרכים להקל על דלקת האוזניים, גם אם הרופא אבחן שמדובר בדלקת אוזניים וגם אם התחלתם במתן אנטיביוטיקה.
5 טיפים לטיפול בדלקת אוזניים בבית
גם כאשר מתחילים טיפול אנטיביוטי, לרוב הוא לא יתחיל לפעול במשך 24-48 השעות הראשונות – וכמובן שגם בזמן הזה אין צורך לסבול לחינם. הנה כמה דרכים פשוטות ויעילות שיסייעו לכם להפחית את חוסר הנוחות והכאבים מהילד:
1. משככי כאבים וחום
תרופות ללא מרשם שנועדו להפחית כאבים וחום משמשים כחומת ההגנה הראשונה נגד הדלקת. שימו לב להשתמש בתרופה על פי ההתוויה הרשמית בהתאם לגיל ולמשקל, או על פי המלצת הרופא המטפל.
2. קומפרסים על האוזן
הניחו מטלית קרה או חמימה (בהתאם להעדפת הילד) על האוזן של ילדכם למשך 20 דקות, זה יסייע לאלחוש המקום ולהפחתה בכאבים עד שהתרופה תתחיל לפעול. שימו לב שהמטלית לא חמה מאוד.
3. סביבה לחה
הקפידו להשקות את ילדכם במים קרים ושמרו על סביבה לחה ככל הניתן.
4. ראש מורם
הרמת ראשו של הילד והגבהתו באמצעות כרית עשויה להקל מעט על הלחץ באוזן. שימו לב: אם מדובר בתינוק אין להשתמש בכרית, תוכלו להושיב אותו במושב המכונית כדי להקל על הלחץ.
5. טיפול בהפרשות מהאוזניים
מוגלה המופרשת מהאוזניים היא אחד הסימנים לדלקת אוזניים, ולרוב היא חולפת עם הטיפול בדלקת. נגבו בעדינות את ההפרשות והימנעו מלהניח פד כותנה בחלל האוזן, מוגלה שמתקבעת באוזן עלולה לגרום לזיהום משני בתעלת האוזן.
מתי כדאי לפנות לרופא?
במקרה בו החום נמשך יותר מיומיים למרות הטיפול האנטיביוטי, במקרה בו הכאב מחריף או שהילד בוכה ללא הפסקה, במקרה בו כאבי האוזניים נמשכים גם שלושה ימים לאחר הטיפול האנטיביוטי או במקרה בו הפרשות האוזניים אינן מפסיקות גם
לאחר שלושה ימים של טיפול אנטיביוטי, כמו גם בכל מקרה של הרעה במצב הילד – מומלץ לפנות לרופא הילדים.
האם ניתן למנוע דלקת אוזניים?
גם ההורים הטובים ביותר ביקום וגם הרופא המוכשר ביותר אינם מסוגלים להדוף כל חיידק המגיע לפתחו של הילד, אך בהחלט יש מספר צעדים שאפשר וכדאי לנקוט כדי להפחית את הסיכון ללקות בדלקת אוזניים, דוגמת הקפדה על מתן חיסונים בזמן, שטיפת וחיטוי ידיים וכן הימנעות מעישון (גם פסיבי).
כתבו אלי בווטצאפ :)